eick_internet[1]

Annonse


– Microsoft vil kapre Internett

I en uttalelse nylig rettet Simon Aude skarpt skyts mot Microsoft og selskapets nye XAML-standard. Aude er formann for den Europeiske komitéen for interoperable systemer (ECIS).

– Vil skvise ut HTML

Aude mener at Microsoft med XAML forsøker å skvise ut den åpne standarden HTML for å lure alle over på XAML, som er tett integrert mot Windows.

Flere IT-kommentatorer, blant dem Ars Technicas Jeremy Reiner påpeker imidlertid visse grunnleggende feil i dette resonnementet:

– Lite trolig

Det er lite sannsynlig at XAML vil erstatte HTML. Derimot kan det komme til å bli en konkurrent til Flash. Flash er heller ikke noe åpent system (Det ble utviklet av Macromedia før det ble kjøpt opp av Adobe).

Annonse


Dersom utviklere hadde ønsket å erstatte HTML med standarder som gir større valgfrihet og flere muligheter på det visuelle planet, kunne alle nettsider allerede vært utelukkende i Flash. Det er de ikke, og det er også usannsynlig at noen skulle ønske å ta jobben med å kode om de millionene med HTML-sider som finnes der ute.

Bekymrede konkurrenter

Audes uttalelser kommer som en reaksjon på en klage levert av Microsoft-konkurrentene IBM, Nokia, Sun Microsystems, Adobe, Oracle og Red Hat. Konkurrentene er bekymret for at Microsoft skal bruke sitt nye operativsystem Windows Vista til å ta kontroll over Internett i langt større grad enn i dag.

Kilde:

Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse