Ubeskyttet MP3: Mira Craig

Annonse


Plateselskap går over til MP3

Det nordiske plateselskapet Bonnier Amigo gir opp kampen mot piratene og vil tilby hele sin katalog i MP3-format – fullstendig uten DRM eller annen kopisikring.

– Oppleves som hinder

– Årsaken er at DRM (piratsperrer) oppleves som et hinder av mange musikkjøpere og det bremser det legale salget. Musikken spres på internett allerede og påvirkes ikke at vi begynner å selge i MP3-format. All musikken finnes tilgjengelig for dem som vil laste den ned illegalt, sier Ludvig Werner, administrerende direktør for Bonnier Amigo til Digi.no.

Bonnier Amigo har blant annet den populære artisten Mira Craig i sin stall.

Rykter om full retrett

Det har lenge gått rykter om at den internasjonale plategiganten EMI har tenkt å glemme både FairPlay (iTunes) og DRM (Microsoft) i sitt digitale tilbud. I stedet skal de i følge ryktene slippe musikken fri, slik at den kan spilles og kopieres fritt over alt.

Annonse


Ryktene stammer fra platebransjens årlige konferanse MIDEM, som nylig ble avsluttet. Dersom det er hold i ryktene, vil et trolig skred av plateselskaper forlate kopisikringsstrategien.

I så fall ville både Apple og Microsoft/MSN juble. Begge de to største butikkene for salg av nedlastbar musikk har gitt uttrykk for at de ikke liker platebransjens restriksjoner noe særlig. dette på tross av at DRM-systemene også har den bivirkningen at de kan binde musikken til sine musikkspillere iPod og Zune.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse