Fingerprint[1]

Annonse


Fingeravtrykk stopper hooligans

Den enorme fotballstadionen Amsterdam Arena er kjent for å være hjemmebanen til det nederlandske topplaget Ajax. Amsterdam Arena har også avviklet konserter med superstjerner som Madonna og Rolling Stones.

Nå tar stadionstyret grep mot fotballpøblene og innfører et prøveprosjekt med fingeravtrykk-scanning ved innslipp som skal holde de verste bråkmakerne ute. Foreløpig vil prøveordningen gjelde hjemmekampene til Ajax, Feyenoord og Vitesse.

Midtøsten på tribunene

Ajax-supporterne er stolte av lagets jødiske røtter, og bruker mye jødisk og israelsk symbologi for å vise at de støtter laget sitt. Dette har ført til at rivalene tar stadig sterkere antisemittisk symbolspråk i bruk for å vise sin motstand. Særlig gjelder dette erkerivalene Feyenoord fra Rotterdam.

Å være nederlandsk fotballsupporter er tradisjonelt ingen frøkensport, men nå har til og med nederlandske myndigheter tatt initiativ overfor Ajax-fansen. Myndighetene mener at en redusert bruk av Israel-symboler vil føre til mindre antisemittisme fra motstandernes støttespillere.

Annonse


Kilde:
Engadget
Wikipedia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse