UT PÅ TUR: Ta en svipptur til Saturn med Seeker.

Annonse


Bli Astronaut – på PC-en

Selskapet Software Bisque kommer nå med programvaren Seeker til både PC og Mac.

Kaptein på egen romferge

Med Seeker kan du leke at du er kaptein på din egen romferge på tredimensjonale reiser rundt i vårt eget solsystem. Du kan utforske asteroider, henge deg på en komet i det den suser rundt sola, eller legge til ved den internasjonale romstasjonen.

Vi fikk demonstrert Seeker på MacWorld-messen i San Francisco, og det ser riktig så lekkert ut når man taster inn koordinatene til Saturns måner og vips, så er man der. Et must for alle hobbyastronomer, mener nå vi.

Grafikkmessig krevende

Seeker krever at du har en datamaskin av relativt ny modell, men den fungerer både på Intel- og Power PC-plattformene til Mac. Den er også relativt krevende grafikkmessig. Fullstendige spesifikasjonskrav han du lese her.

Annonse


Seeker-programvaren koster 129 dollar, eller i underkant av 900 norske kroner. Er det i stiveste laget, lager Software Bisque også programvaren The Sky6. Denne finnes i studentutgave til 49 dollar, eller litt under 350 kr.

Se på solformørkelser

The Sky6 i studentutgaven lar astronomiinteresserte lære seg grunnleggende astronomi. Du kan lære om konstellasjonene, se planetene bevege seg, og studere sol- og måneformørkelser. Programvaren finnes også i utgaver for profesjonelle og viderekommende.

<b>DEMONSTRASJON:</b> En stolt representant for Software Bisque på MacWorld-messen i San Francisco.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse