youtube

Annonse


Politi-video på nett

Politiet i Bergen opplever stadig oftere å bli filmet med mobilkamera under arrestasjoner, i følge Bergens Tidende.

Helt riktig

Videoen som nå ligger på YouTube viser en arrestasjon på Torgallmenningen i Bergen, og er sannsynligvis filmet med et mobilkamera. Så langt er den sett over 1300 ganger.

Politimester i Bergen, Ragnar Auglend mener at alt går riktig for seg i den aktuelle pågripelsen.

– Alt det politiet gjør skal tåle offentlighetens lys. Vi skal kunne stå for det vi gjør, enten vi blir sett med det blotte øye eller festet til film, sier Auglend til bt.no

Annonse


Bedre kontroll

Politimesteren mener at publikum gjennom internett og mobilkamera får større mulighet til å dokumentere og kontrollere politiets arbeid. Han synes ikke nødvendigvis at det er negativt, men peker på at det kan være uheldig dersom arresterte personer eller politifolk blir identifisert i videoene.

Divisjonsleder i bergenspolitiet, Bård Tore Norheim hevder at pågripelsen på Torgallmenningen langt i fra er den første situasjonen hvor politiet har jobbet foran mobilkameraer.

– Dette har økt mye den siste tiden. Når vi har slike pågripelser som nå er ute på nettet, så er publikum der med en gang. En del tjenestemenn synes det er ubehagelig, sier han til bt.no

– Noe vi må leve med

BT skriver at de har snakket med politifolk som hevder at folk som har filmet episoder, prøver å bruke det som maktmiddel overfor politiet.

– Noen bruker mobilen som en trussel, for at vi skal avstå fra å bruke makt. Det kan være venner av de vi pågriper eller vanlige vitner, sier en politimann.

Så lenge de som filmer ikke forstyrrer politiets arbeid, er det lite politiet kan gjøre for å stoppe filmingen. Dermed er dette er noe politiet må lære seg å leve med, i følge divisjonlederen Norheim.

Se YouTube videoen her .

Kilde:
bt.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse