KOSTER SKJORTA: Prisen på den nye superskjermen er ennå uvisst. Men for å sette i gang tankene, kan det nevnes at 65-tommeren til Sharp (bildet

Annonse


108-tommers LCD-TV

Representanter for Sharp, presenterte gigant-TVen under en pressekonferanse søndag på CES-messen i Las Vegas, i følge news.com.

– Blir kjøpt

Sharp hevder at den kommende TVen er verdens største LCD-TV. Den skal etter planen være på markedet til sommeren.

– Mange stilte spørsmålstegn da vi introduserte 65-tommers skjermen, sa Bob Scaglione i Sharp-ledelsen til news.com. Han la til at vanlige kunder faktisk kjøper denne typen TVer.

Slår plasma

Dette til tross for listeprisen på 65-tommeren er på 146 000 kroner i USA. Prisen på den kommende 108-tommeren er imidlertid ennå ikke kjent.

Annonse


Den nye TVen er i følge representanter for Sharp større enn noen plasma-skjerm som er blitt annonsert. Den skal i tillegg ha bedre oppløsning, og bruke mindre strøm.

Tar innpå

Dermed er kan den nye TVen være friskt pust i den pågående teknologikampen mellom LCD- og plasma-løsninger.

Ettersom LCD-skjermer tradisjonelt har kostet mest å produsere, har plasma-teknologien dominert innenfor de største formatene. Derfor blir det spennende å se hvor mye den nye LCD-modellen til Sharp kommer til å koste.

-Dominerende format

Direktøren i Sharp er hvertfall klar i sine spådommer over hvilken teknologi som hører framtiden til.

– Det er ingen tvil om at LCD er i ferd med å bli det dominerende formatet innenfor flatskjermer, sier administrerende direktør i Sharp Electronics Wordwide, Toshihiko Fujimoto til News.com

I følge nyhetsbyrået Reuters ventes salget av LCD skjermer å øke med 50 prosent i USA det neste året. Til sammenlikning regnes det kun med en økning på fem prosent i plasma-salget.

Kilde:
News.com
Reuters/Yahoo news

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse