VELKOMMEN: Du kan sikkert ha det hyggelig i Sidney, Montana. Men det er nok varmere i Sydney, Australia i januar...

Annonse


På villspor med nettbillett

Det er lite ved oljebyen Sidney i delstaten Montana som minner om solfylte Sydney i Australia. Bare iført joggesko tynn sommerjakke havnet den 21 år gamle feriestemte tyskeren i et vinterlig nord-USA.

Ble litt usikker

21-åringen ble litt usikker da flyet landet i USA. Men at han trøstet seg med at slike billigbiletter du kjøper på nettet ofte medfører sære mellomlandinger.

– Jeg begynte å lure, men jeg ville ikke si noe. Jeg tenkte for meg selv at det jo går an å fly til Australia via USA, sier han til den tyske avisen Bild

Reddet av familien

Han ante imidlertid uråd da han plutselig befant seg sammen med oljearbeidere på vei til jobb i et lite pendlerfly fra Billings i Montana til byen Sidney – der det bor 5000 hardt arbeidende sjeler under røffe forhold. De fleste lever av oljeutvinning, og det er trolig likke så ofte man ser turister.

Annonse


Den uheldige nett-turisten måtte tilbringe tre døgn på den lokale flyplassen i Montana mens venner og familie hjemme i Tyskland skranglet sammen nok euro til å få ham av gårde til sol og surf i den australske storbyen.

Sjekk før du reiser

Reiseportalen der tyskeren booket turen kan ikke lastes for fadesen. Det hele skyldtes en skrivefeil som bestilleren selv sto for.

Med andre ord bør du sjekke nøye neste gang du skal på ferie til Paris om du har bestilt billett til Paris, France eller Paris, Texas…

Kilde:
CNN/Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse