V-DAGEN ER HER: I dag slippes Microsofts nye operativsystem, Windows Vista.

Annonse


– Ingen bråhast med Vista

I dag skjer den offisielle lanseringen av Windows Vista for bedriftsmarkedet. På Microsofts norske hovedkontor vil det være feiring med brask og bram. Pressen er blant annet invitert til å se et teaterstykke om demonstrerer Vistas fortreffelighet, og direkteoverføring av Steve Ballmers lanseringstale.

Anbefaler venting

I bedriftsmarkedet er imidlertid holdningen lunken til Vista. Analytikere anbefaler minst halvannet år med testing før man implementerer et nytt operativsystem, og en undersøkelse blant mange store bedrifter viser at de færreste har planer om å installere Vista allerede i 2007.

Derfor er det heller ikke overraskende at analytikerne spår at bare 58 prosent av PC-ene solgt i 2007, vil komme forhåndsinstallert med Vista. Færre enn ti prosent vil få Vista i 2007, konkluderer undersøkelsen.

Restriksjoner for enkeltbrukere

Nå betyr dette helt sikkert ikke noen katastrofe for Microsoft og deres nye operativsystem. Ser man på dagens situasjon er det, fem år etter lanseirngen av XP, svært mange bedrifter som fortsatt bruker Windows 2000. Innen utgangen av 2010 regner analytikere med at 67.7 prosent av bedriftsmarkedet vil ha installert Vista.

Annonse


TUV Nord er en av bedriftene som har testet Vista for Microsoft. Deres erfaringer er delte, men positive. Her understreker man at Vista må ses på som en videreutvikling av Windows, heller enn et revolusjonerende nytt operativsystem.

Blant ulempene med Vista trekker man fram økte restriksjoner for den enkelte bruker. Hos testbedriften mente man likevel at dette ble oppveid av fordelen med større sikkerhet for bedriften.

Kilde:
eWeek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse