MYE LYD I LITEN ESKE: Vi tester Yamahas minhøyttaler NX-A01

Annonse


Test: Gromlyd i en liten eske?

På årets julegavelansering stilte Yamaha med nyvinningen NX-A01, som de mener er en liten revolusjon i seg selv. Membranen inne i boksen skal gjøre at det kommer forholdsmessig bra lyd ut av de to høyttalerne på 2×4 watt.

Enkel i bruk

Vi har testet NX-A01 for å se om vi ville valgt den som reisepartner. Derfor har vi bedømt den etter kriterier som portabilitet, bruksområder, lyd og brukervennlighet.

På brukervennlighet scorer NX-A01 fullt hus. Her er det bare å plugge i stikkontakten og koble høyttaleren til MP3-spilleren via lydutgangen, så er den klar til bruk.

SE FLERE BILDER AV NX-A01 HER!

Annonse


Begrenset bruksområde

Her kommer vi imidlertid til ulempen ved NX-A01: Stikkontakten. En høyttaler som måler 84x89x84 mm, er så ultraportabel at den burde kunne brukes uten strømledning.

Men nei. Det er ingen muligheter for å bruke NX-A01 med batterier. I tillegg advares det på det sterkeste i bruksanvisningen mot å utsette høyttaleren for selv den minste fukt eller kondens, da dette kan føre til kortslutning.

Grei lydkvalitet

Dette syns vi er fryktelig synd. NX-A01 er typisk en dings vi kunne tenkt oss å ha i ryggsekken på vei ned bakken i Hemsedal. Men når den verken tar batterier eller kan stå i snøen ved siden av engangsgrillen, faller jo den drømmen i fisk.

Når det er sagt, så liker vi NX-A01. Den gir forbausende god lyd størrelsen tatt i betraktning, og tar liten plass i trillekofferten. Bassgjengivelsen blir selvfølgelig aldri det helt store i en høyttaler av denne størrelsen, men til 699 kr er ikke dette halvgærent. Vi har tatt opp video av NX-A01, så du kan bedømme lydkvalitet og volum selv.

SE FLERE BILDER AV NX-A01 HER!

Lekkert design

Designet er enkelt og renskåret, og skreddersydd for iPod, selv om NX-A01 også støtter andre MP3-spillere. Den eneste ulempen med den blanke, hvite overlaften er at det synes veldig godt når den blir støvete. Og det blir den fort, det sørger elektromagnetismen for.

Vi konkluderer med at NX-A01 er godt egnet til å være med i kofferten når man skal ut på tur, og at den passer perfekt som minianlegg på hotellrommet. Der blir det jo sjelden vorspiel for mer enn fem personer likevel, og det er omtrent det lydstyrken klarer. Har du vært så smart å kjøpe en MP3-spiller med radio, får du to funksjoner for prisen av én.

SE FLERE BILDER AV NX-A01 HER!