UBEGRENSET: Microsoft ønsker å tilby DRM-fri musikk via Zune Marketplace.

Annonse


Offisielt Zune-nettsted åpnet

Helt uten fanfarer har Zune.net åpnet dørene for publikum. Nettstedet skal overta for MSN Music, og skal kobles opp mot Microsofts kommende iPod-konkurrent Zune.

Lave priser

Foreløpig er bare den amerikanske avdelingen åpen. Du kan dermed ikke kjøpe verken musikk eller spiller via nettstedet.

Prisene er tydelig lagt på et nivå som skal fly i strupen på erkekonkurrenten Apple og iTunes. Prisen pr. låt er helt lik iTunes – 99 cent (litt over seks norske kroner). Om du er storforbruker, kan du abonnere for litt under hundre kroner måneden og få ubegrenset tilgang.

Ingen filmer

Nettstedet skryter av å ha over en million låter, men nenver foreløpig ingenting om filmer eller TV-serier. Dette kommer nok etter hvert.

Annonse


Det er delte meninger om Zune virkelig klarer å ta opp kampen med iPod, som nå har over 70 prosnets markedsandel når det gjelder bærbare mediespillere.

– Kan kapre halvparten

En fersk undersøkelse fra markedsmålingsinstituttet ABI viser at mange vurderer å bytte fra iPod til Zune når den kommer. Og de mest optimistiske mener at Zune kan komme til å kapre halvparten av markedet på sikt.

Selv mener Microsoft at kampen vil bli lang og hard, og ingen i selskapet har gitt uttrykk for at de kommer til å true Apple med det første.

Kilder:
Afterdawn.com
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse