Sweet home Bombay!

Annonse


SPILLTEST: Singstar Legends

Vi har nevnt nok ganger hvor stor suksess Singstar er blitt i Norge, hvor inkluderende det er for nye spillere og hvor godt det fungerer på fest. Vi skal prøve å ikke gjenta oss.

Det er kanskje også unødvendig å nevne at som med alle nye Singstar-utgivelser, er det låtlisten som gjør spillet, ikke funksjonene. Alle nye Singstar-spill er tross alt identiske, med unntak av musikkmaterialet, og den store forskjellen er hvorvidt du og dine venner synes låtene er bra. Om ikke nødvendigvis bra kvalitetsmessig, så i det minste bra i festsammenheng.

Og vi vet at Singstar er et spill det er veldig lett å komme i gang med, at det har et elegant grensesnitt som fremdeles fungerer godt, og at det er et naturlig midtpunkt på de fleste fester.

Men det vi ikke har nevnt er at Singstar Legends er det beste Singstar på lenge.

Annonse


Noe for enhver

Nettopp på grunn av låtutvalget. For her finner vi festklassikere på festklassikere. Låter som omtrent alle har et forhold til, uansett hva slags musikk de hører på til daglig. I stedet for å rette seg mot bestemte målgrupper, eller eksperimentere litt med de smalere artistene, slik de siste par-tre Singstar-utgivelsene har gjort, satser Legends på å nå bredest mulig.

Låtutvalget fordeler seg mellom diverse tidsepoker, fra riktig så gamle Elvis Presley, via diverse slagere fra 70- og 80-tallet, frem til mer moderne spor fra Nirvana, Blur og U2. Vi ser at det er omrent ikke noe materiale fra etter år 2000 her (med unntak av U2s Vertigo, som er fra 2004, men U2 er ikke akkurat noen nykommere i seg selv). Vi antar altså at ingen nyere artister kan klassifiseres som legender. Greit nok. Vi tror (og håper) at selv de yngste har et forhold til noen av klassikerne i spillet, mange av dem bruker tross alt jevnlig i diverse reklamefilmer eller andre sammenhenger.

Poenget er at Legends er rett og slett gøy. Det er det morsomste Singstar på lenge. Selv undertegnede, som vanligvis på Singstar-fester foretrekker å betrakte brisne venninner med skarpt blikk, og kalle det “jobbing”, sang entusiastisk med på noen av sangene. Og om ikke det er anbefaling nok, vet vi ikke hva er.

Noen av sangene lider likevel av merkelig konvertering til Singstar-formatet, for eksempel Parklife, der mumlinga med tykk cockney-aksent kalles rapping, og det finnes noen andre snodige fordelinger av vokallinjer her. Dessuten er mange av videoene utilgjengelige (spesielt på de eldre sangene, logisk nok), så vi må ofte nøye oss med å se på sammenklippede arkivbilder av artistene mens vi synger. Men dette er småtteri.

Singstar Legends virker altså til å være nok en vinner i Sonys gullrekke av sosiale festspill. Du får det mest solide låtutvalget på lenge, og høyest partyfaktor siden Singstar 80s. Enten om du er ute etter en ny Singstar-disk, eller aldri har prøvd spillet og vil finne ut hva alt dette oppstyret handler om, er Legends et ypperlig kjøp.

Her er den fulle listen over sangene:

1. Aretha Franklin – «Respect»
2. Barry White – «You’re The First, The Last, My Everything»
3. Black Sabbath – «Paranoid»
4. Blur – «Parklife»
5. David Bowie – «Life On Mars?»
6. Depeche Mode – «Enjoy The Silence»
7. Dusty Springfield – «Son Of A Preacher Man»
8. Ella Fitzgerald & Louis Armstrong – «Let’s Call The Whole Thing Off»
9. Elton John – «Rocket Man»
10. Elvis Presley – «Blue Suede Shoes»
11. Jackie Wilson – «Reet Petite (The Finest Girl You Ever Want To Meet)»
12. John Lennon – «Imagine»
13. Johnny Cash – «Ring Of Fire»
14. Lynyrd Skynyrd – «Sweet Home Alabama»
15. Madonna – «Papa Don’t Preach»
16. Marvin Gaye – «I Heard It Through The Grapevine»
17. Nirvana – «Smells Like Teen Spirit»
18. Patsy Cline – «Crazy»
19. Pet Shop Boys – «Always On My Mind»
20. Roxy Music – «Love Is The Drug»
21. Sam Cooke – «What A Wonderful World»
22. The Jackson 5 – «I Want You Back»
23. The Monkees – «Daydream Believer»
24. The Police – «Roxanne»
25. The Righteous Brothers – «Unchained Melody»
26. The Rolling Stones – «Sympathy For The Devil»
27. The Smiths – «This Charming Man»
28. Tina Turner – «What’s Love Got To Do With It?»
29. U2 – «Vertigo»
30. Whitney Houston – «The Greatest Love Of All»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse