Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Statsportal får mye mer

Regjeringen mer enn dobler støtten til den offentlige portalen MinSide.

Regjeringa vil øke satsingen på å videreutvikle den planlagte borgerportalen MinSide fra 6 millioner i 2006 til 13 millioner i budsjettforslaget for 2007.

– Dette budsjettet er et godt utgangspunkt for utvikling av MinSide med utvidet funksjonalitet og stadig fleire tjenester både fra staten og kommunene. Dette vil være et langt steg framover mot enn mer brukerrettet offentlig sektor, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV).

Om ikke lenge blir det offentlige nettstedet Norge.no utvidet med innbyggerportalen «MinSide» – et felles nettsted for dialog med det offentlige. MinSide skal gjøre det mulig for hver enkelt innbygger å få utført en rekke offentlige tjenester. Blant annet vil man kunne bytte fastlege, melde flytting eller endre skattekort.

Finne fram

Tjenesten skal også gi hver enkelt av oss mulighet for bedre innsyn i informasjon om seg selv i offentlige registre. Man skal for eksempel kunne slå opp på «Min adresse», «Min fastlege», Mine kjøretøy» osv.

Etableringen av MinSide skal med andre ord gjøre det lettere for den enkelte borger å finne fram. Man trenger ikke hvite hvilken offentlig virksomhet som tilbyr en tjeneste, for å kunne benytte seg av den.

Felles postkasse

MinSide tilbyr dessuten en felles postkasse for meldinger til å fra forvaltniningen. Hver bruker skal få sikker tilgang til MinSide ved bruk av PIN-kode.

Noen dato for når MinSide kommer på lufta, et nettsted har vært utsatt en rekke ganger, er fortsatt ikke klart.

Stikkord: internett, itavisen