Hopp til navigasjon Hopp til innhold
DSC00660

Cosplay-galskap i Tokyo

Hvert år samles det hundrevis av såkalte cosplayere utenfor TGS-messen og viser frem sine kreasjoner. Se bildene!

TOKYO (ITavisen): Cosplay er for så vidt ikke noe nytt fenomen. Det er vel en tradisjon forbundet med Tokyo Game Show, at hvert år samles disse spill- og mangaentusiastene utenfor messelokalene, for å bli tatt bilder av, ta bilder av hverandre og utveksle erfaringer.

Cosplay er altså et uttrykk for ekstrem identifisering med favorittfigurer, enten de stammer fra spill eller tegneserier. Entusiastene, egentlig vanlige, japanske ungdommer, bruker en betydelig del av fritiden sin til å designe og lage kostymene, som er basert på deres helter.

SE BILDENE HER!

Mote for nerder

De samles mange ganger i året, men Tokyo Game Show er kanskje deres største sjanse til å vise seg frem for omverdenen – spesielt for de tilreisende fra Europa og USA.. Klemt mellom to av messebyggene stiller de opp, omringet av fotografer og nysgjerrige. Og kostymene er fantastiske, fantasifullt designet, med ekstremt øye for detaljer.

DSC00660

Nesten like interessant som cosplayerne selv, er oppførselen til de mange japanske fotografene, som er tydeligvis mer enn gjennomsnittlig opphengt i å ta flest mulig bilder av spesielt kvinnelige cosplayere. De dytter seg fremover, er hysterisk stresset, gjerne mindre hygieniske av utseende, og bruker flere minutter på å ta bilder fra uttalige vinkler, gjerne fra ubehagelig nært hold. Hva de gjør med bildene etterpå, vil vi helst ikke vite.

Våre bilder er nok litt sunnere, så ta selv en titt på denne fascinerende kulturen!

SE BILDENE HER!