Canal Digital

Annonse


Canal Digital struper fildelingstrafikk

Det Telenor-eide kabel-TV-selskapet Canal Digital er også i ferd med å bli store som nettleverandør. Nå kutter de hastighetene på fildelingstrafikk i rushtiden.

Ingen fildeling etter Dagsrevyen

80 prosent av trafikken i Canal Digital sitt nett er fildelingstrafikk. Nå ser selskapet seg nødt til, som det første i Norge, til å strupe P2P-trafikken i tidsrommet der bruken av internett er størst.

I tidsrommet mellom 17 og 23 vil fildelingstrafikk bli nedprioritert i forhold til vanlig surfing, web-TV og IP-telefoni. Canal Digital anslår at bare 0,2 prosent av deres kunder vil få problemer som følge av dette.

– Fildeling er greit om natta

Foreløpig har hastighetsreduksjonen kun blitt gjennomført som en prøve i enkelte nett, men Canal Digital sier at den positive responsen fra kundene er så entydig at de mest sannsynlig vil videreføre prosjektet til hele sitt nett.

Annonse
– Vi tar gjerne imot fildelere som kunder, men de må legge denne aktiviteten til nettene og formiddagen. Vi har som mål å ha så mange fornøyde kunder som mulig, og dette sikrer de resterende 99,8% en best mulig tjeneste. Aktiviteten er ubegrenset resten av døgnet, sier Systemansvarlig for Internett, Thomas André Larsen i Canal Digital til ITavisen.

Oppdatert 22/9-2006 kl. 17.50

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse