Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er fare for overoppheting i 100 000 PCer med Sony-batterier.

Thinkpad i flammer på flyplass

Hittil har brennende laptoper vært forbeholdt Dell og Apple. Nå har en Thinkpad fra Lenovo tatt fyr på en flyplass i USA.

Det skal ha vært dramatisk da en passasjer var nødt til å avbryte ombordstigningen sin og løpe tilbake til avgangshallen med en rykende laptop i hendene på Los Angeles internasjonale flyplass LAX i helgen.

Benektet problemer tidligere

Et etterforskningsteam fra Lenovo (tidligere IBMs PC-divisjon) bekrefter at det er en av deres bærbare PC-er som har skapt kaos på flyplassen. Den aktuelle modellen skal ha blitt levert med Sony-batterier, men PC-en er for skadet til å avgjøre hva slags batteri som har sittet i den.

Apple og Dell har tidligere måttet tilbakekalle millioner av Sony-batterier for bærbare PC-er. Lenovo har da distansert seg fra konkurrentene, og understreket at deres PC-batterier bruker en annen teknologi. Dette kan nå vise seg å være irrelevant.

Fullt kaos hos Yahoo

Nå jobber Lenovo sammen med Sony for å avgjøre hvorvidt det var batterifeil som forårsaket PC-brannen på LAX.

Mandag måtte Yahoos hovedkvarter evakueres etter at en bærbar Dell eksploderte på pulten til en ansatt. Ingen ble skadet i hendelsen, men dette understreker viktigheten av å bytte batteri dersom man har en av de aktuelle Dell- eller Apple-modellene.

Kilder:
News.com
BetaNews

Stikkord: laptop, mac, pc