Hopp til navigasjon Hopp til innhold
KOPIBESKYTTELSE: Film- og platebransjen går stadig nye veier i piratkrigen.

Piratsikre DVD-er med RFID

Filmbransjen planlegger å utstyre DVD-plater med radiosender. Senderen skal stoppe ulovlig kopiering og piratvirksomhet en gang for alle, ifølge verdens største DVD-produsent.

Teknologien, som også kan brukes på Blu-ray og HD-DVD-plater, gjør det mulig for filmselskapene å spore platene fra fabrikken til butikkhylla og til slutt hjem til forbrukeren.

Overvåking

DVD-spillerne skal etter hvert få mottakerutstyr innebygd, slik at spilleren kan undersøke om plata er kopiert eller kjøpt i feil del av verden.

– Denne teknologien kan beskytte rettighetene til både musikkbransjen, filmstudioene, plateindustrien og spill- og programvareutviklere verden over, sier administrerende direktør Gordon Yeh i Ritek, ifølge vnunet.com.

Slutt på piratkopiering

Ritek er verdens største DVD-produsent. De RFID-merkede (Radio Frequency Identification) platene skal produseres av det Ritek-kontrollerte selskapet U-Tech – et selskap som til sammen spytter ut 500 millioner ferdiginnspilte DVD-er og CD-er i måneden.

U-Tech og filmselskapene skal teste det nye systemet i stor skala i Australia.

Ifølge U-tech vil chippede plater «eliminere piratproblemet knyttet til optiske medier i underholdnings og it-bransjen».

Stikkord: fildeling, lydogbilde, Maskinvare