Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Journalister ber Apple om hjelp

Organisasjonen Journalister uten grenser ber Apple om hjelp etter at to journalister som skrev om forholdene ved iPod-fabrikiken ble saksøkt.

De to journalistene Wang You og Weng Bao I den kinesiske avisen China Daily News skrev om arbeidsforholdene ved Foxconn-fabrikken, som blant annet produserer iPod-spillerne for Apple.

Kritikkverdige forhold

I følge journalistenes artikkel var arbeidsforholdene svært kritikkverdige, noe som førte til at Apple grep inn og presset ledelsen til å gjøre endringer.

Apple publiserte også en egen rapport fra fabrikken, etter at britisk presse skrev om lang arbeidstid, arbeidere som bodde på fabrikken og lave lønninger. Rapporten frikjenner langt på vei bedriften.

– Stans søksmålet!

FoxConn valgte å svare med søksmål. Ikke mot den britiske avisa Mail on Sunday, men mot de to journalistene som hadde gjengitt saken i China Daily News.

Nå ber den internasjonale journalistorganisasjonen Journalister uten grenser Apple om å overtale fabrikken til å trekke søksmålet.

– Fortalte bare sannheten

– Vi mener Wan og Weng ikke gjorde annet enn å fortelle sannheten, skriver organisasjonen i et brev til Apple-ledelsen.

I kjølvannet av søksmålet har journalistene blitt hardt straffet økonomisk. Alle deres økonomiske midler hasr blitt frosset.

Stikkord: lydogbilde, mp3