Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Salget av maskiner som dette har økt med 36 prosent. (Ill.: Foto: Apple)

Ventetid på MacBook

Har du planer om å bestille en MacBook, må du belage deg på å vente på leveringen. Til tross for rekordproduksjon har Apple problemer med å dekke etterspørselen.

Apple har problemer med å dekke etterspørselen etter de superpopulære MacBook-modellene med intel-prosessor.

Maskinene, som er rettet mot forbrukermarkedet og lavt priset – til Apple å være, ble lansert i mai, men nå tar etterspørselen virkelig av.

I første halvår i år hadde Apple 12 prosent av det amerikanske markedet for bærbare maskiner. Markedsandelen er forventet å øke i andre halvår.

Produksjonen går for fullt, men Apple tror ikke de klarer å få balanse mellom produksjon og etterspørsel før i slutten av september.

I praksis betyr dette at de som bestiller nye MacBooks fra AppleStore må vente i et par uker, i stedet for et par dager på at maskinen skal bli klar.

Ting tar tid

På Apples norske nettbutikk er ventetiden på en MacBook oppgitt til fem dager hvis du nøyer deg med grunnkonfigurasjonen.

Om du vil legge til større disk, eller få Apple til å installere ekstra minne slik at maskinen oppfører seg fornuftig, øker ventetiden til sju dager.

Ventetiden som Apple oppgir er det tidspunktet maskinen sendes fra fabrikk. Vanligvis fra Kina. Erfaringsmessig må dette tas med en klype salt, men det er en indikator.

Det tar gjerne ytterligere en uke før maskinen blir levert hjem til folk.

Varierende

Til sammenligning er ventetiden på MacBook Pro to eller tre dager avhengig av konfigurasjonen som velges.

Skal du ha en iMac eller en Mini lover Apple at maskinen sendes fra fabrikk innen 24 timer. Ventetiden øker til mellom tre og fem dager hvis du vil ha mer minne eller større harddisk.

Vil du virkelig slå på stortromma og bestille en MacPro må du vente mellom to og fire uker før maskinen blir ferdig fra fabrikken.

Stikkord: laptop, mac, Maskinvare