Hopp til navigasjon Hopp til innhold
microsoft-logo (Ill.: Microsoft)

Microsoft saksøker domenehaier

Microsoft har saksøkt hundrevis av domenehaier som har registrert domenenavn som er til forveksling like Microsofts kjente varemerker.

I dag er det hundrevis av nettsider som utnytter Microsofts merkevarer til å tjene penger. Eksempler er HaloChamp.com og WindowsLiveTutorial.com. Nå blir de saksøkt av Microsoft.

Ikke i produksjon ennå

I gamle dager sikret domenehaier seg potensielt populære domener for så å kreve løsepenger fra den som opprinnelig eide varemerket. I dag har fremgangsmåten blitt annerledes. Nå velger man som oftest å fylle sidene med klikk-genererende annonser for å tjene penger på misforståelsen.

Dette vil Microsoft ha en slutt på. Nå saksøkes to navngitte domenehaier som til sammen står bak 400 Microsoft-relaterte domener. I tilleg saksøkes anonyme bakmenn relatert til 217 nettsteder. Dette er bakmenn som har betalt for at deres opplysninger skal holdes skjult.

Ikke i produksjon ennå

Microsoft har jobbet med forberedelsene i lang tid, blant annet for å beskytte kunder som kommer inn på ikke-relaterte nettsider etter å ha feilstavet nettadressen. Hver dag blir det registrert ca. 2000 nye nettsteder med Microsoft-relaterte navn.

Kilde:
News.com

Stikkord: internett, windows