Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Nokia-kjøp fremskynder iPhone

Nokias kjøp av den digitale musikkbutikken Loudeye gjør at Apple blir nødt til å fremskynde arbeidet med iPhone, mener innsidere i bransjen.

iPhone konseptdesign
Nokia har den siste tiden markert seg med stadig mer spennende musikkmobiler. Samtidig posisjonerer selskapet seg nå i markedet for mobil nedlasting ved å kjøpe den digitale musikkbutikken Loudeye.

iTunes i trøbbel

Dette gjør at analytikerne mener Apple er nødt til å komme på markedet med en iPhone innen kort tid for å unngå å havne i bakleksa i et marked som er i rask utvikling. Dermed kan mobilverdenens svar på enhjørningen og den hellige gralen, snart bli en realitet.

Apples iTunes Music store er også utsatt for sterkt press fra forbrukermyndigheter i stadig flere land, blant annet Frankrike og Norden. Konsekvensen kan bli at selskapet kan bli nødt til å selge musikk uten å binde den til en bestemt avspiller, slik tilfellet er i dag.

Microsoft på banen

I tillegg melder erkefienden Microsoft at selskapet planlegger en egen MP3-spiller i direkte konkurranse med Apple-flaggskipet iPod. SonyEricssons suksess med sine Walkman-telefoner gir også grunn til bekymring for fremtiden.

Bransjefolk mener at Apple nå blir nødt til å alliere seg med en eksisterende mobilprodusent som kan stå for innmaten til iPhone, samtidig som Apple tar grep om design og grensesnitt. Apple har mer eller mindre bekreftet at de nå tar grep for å ruste seg mot mobilkonkurransen.

iPod driver Apple-utviklingen

I dag har Apples iPod en markedsandel på 77 prosent av alle MP3-spillere på verdensbasis. iPod-suksessen har også smittet over på selskapets andre produkter, og Apple kunne rapportere om en formidabel salgsøkning for Mac-maskiner i siste regnskapsår.

Samtidig er selskapets digitale musikkbutikk, iTunes, verdensledende på lovlig nedlasting av musikk. Frykten er at den positive utviklingen skal stoppe dersom man slipper konkurrentene for tett innpå.

Kilde:
Yahoo News

Stikkord: Mobil, mp3