Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå er 5 megapiksel-telefonen her

Ikke før har Sony Ericsson lansert sin K800i med tre megapiksler før LG flesker til med sin fem megapiksel KG920. Telefonen er ventet hvert øyeblikk.

LGK920
KG920 ble første gang presentert i februar 2005 , og har vært på markedet i Korea et års tid. Konkurrenten Samsung har en sju megapiksel kameratelefon på trappene, og det snakkes allerede om 8 megapiksler. Så LG får ikke råde grunnen alene lenge.

Som kompaktkamera

Den nye modellen er likevel den første som lanseres med så høy oppløsning i Europa. Med KG920 er mobiltelefonene omtrent på samme kvalitetsnivå som et standard frittstående kompaktkamera, i hvert fall når det gjelder elektronikken.

På den optiske siden vil vi tro at de fortsatt har noe å hente i forhold til mange modeller fra Canon, Nikon og de andre.

Svensk PR

Vi har ennå ikke fått vite når telefonen kommer i norske butikkhyller, men det er neppe lenge til. LGs Norden-sjef Telja-Marie Pierre snakker entusiastisk om den nye modellen på det svenske IT-nettstedet IDG.se, og informasjon om modellen er allerede lagt ut på LGs svenske nettsted.

På LGs norske nettsted er den imidlertid ikke å se foreløpig.

Ikke bredbåndstelefon

Ulempen med KG920 er at det er en ren GSM/GPRS-telefon og dermed ikke støtter 3G-nettet. Telefonen er heller ikke utstyrt med WiFi. Dermed kan du ikke overføre de høyoppløste bildene dine i full kvalitet på noe fornuftig om du ikke er i nærheten av en PC med rask Internettforbindelse og har med deg den medfølgende USB (1.1)-kabelen.

Den europeiske prisen er ennå ikke annonsert, men den vil etter alt å dømme ligge på rundt 5000 kroner uten binding. En fullstendig spesifikasjonsliste over telefonen finner du HER.

Stikkord: Mobil