Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– «Falsk» piratvare lite problem

Folk som bevislig har kjøpt Windows på lovlig vist får beskjed om at de er pirater. Microsoft bagatelliserer problemet.

Microsoft såkalte Windows Genuine Advantage (WGA)-system som «ringer hjem» og sjekker om din kopi av Windows er ekte, har trolig flere feil.

Fortvilte lovlige brukere

På nettet finnes det rapporter fra fortvilte Windows-brukere som opplever å bli utestengt fra oppdateringer og som mottar stygge meldinger som insinuerer at de farer med piratvirksomhet. Dette på tross av at de bevislig har en lovlig kopi av Windows.

Nå svarer Microsoft på kritikken. Overfor IDG News Service hevder Microsofts Alex Kochis at det bare dreier seg om brøkdelen av en prosent. Han hevder at 80 prosent av tilfelene der Windows-versjonen stemples som piratvare dreier seg om virkelige piratkopier.

– Både bevisst og ubevisst

I mange tilfeller er nøklene stjålet fra et stort fimra eller organisasjon og videredistribuert på nettet. Folk kan gjerne handle i god tro, men kopien er like full en piratkopi.

De øvrige 20 prosentene – minus en bitte liten andel – er i følge Kochis bevisste eller ubevisste forsøk på å komme rundt WGA-systermet.

Vil ikke innrømme skyld

Kochis mener også det kan stå på viljen til å innse at du i virkeligheten er en skurk.

– I majoriteten av de tilfellene der folk mener seg feilaktig anklaget har ikke WGA gjort noe galt. Men kopien har vært ulovlig og kunden har rett og slett nektet å innse det, sier han.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: windows