Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Få oversikt over nettvideo-sidene

Internett florerer med tilbydere av digital underholdning. Man kan heldigvis få hjelp til å organisere de endeløse rekkene av amatørvideoklipp og musikkfiler.

dabble.com
Det er under et døgn siden Dabble.com var tilgjengelig i nettleserne verden over. Søkesiden har samlet over 240 ulike nettverter for video og andre digitale medier. Her er det alt fra små, ukjente aktører til de største navnene som Google Video, YouTube og Revver.

Selv lagrer de ingen videoklipp, men legger bokmerker til horder av mediemateriale, primært video. Allerede fra dag én finnes det nesten 400 000 lenker til filmklipp i databasen. Brukere kan registrere seg, lage egne spillelister, legge til nye lenker og kommentere de koblede bidragene.

Målet er å utvikle en standard for å legge ut stoff på egenhånd, støttet av RSS-lister eller andre leveringsløsninger.

Ikke først ute

Dabble er ikke pioner på området. I mai slapp uLinkx.com et lignende betakonsept. uLinkx.com beskriver seg selv som en «sosial medieorganisator» som har søkemuligheter for musikkfiler og rundt 100 000 videoklipp.

Siden planlegger å utvide, men har enn så lenge kun Google, YouTube, Yahoo og iFilm i sin database. Til gjengjeld er søket lettere tilgjengelig enn for Dabble.com, og har større satsing på online musikk.

Kilde:
Battlemedia.com

Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde