Hopp til navigasjon Hopp til innhold
xbox 360 del 2 bilde 3

Super-360 på vei?

Spekulasjonene om innebygd HDMI og HD-DVD i Xbox 360 tar ikke slutt, og nå snakkes det om en helt ny modell av konsollen, på steroider.

I motsetning til Sony, som posisjonerer sin kommende PlayStation 3 som en datamaskin som har kapasitet til det meste av multimediafunksjoner, markedsfører Micrsosoft sin konsoll som en mer spillorientert maskin, som også har mediemuligheter ved siden. Derfor velger de å lansere HD-DVD-spilleren som en separat enhet, for eksempel.

Men muligens er konkurransen fra den HDMI-, Blu Ray- og WLAN-utstyrte toppmodellen til PS3 litt for hard. De siste ukene har det vært mye snakk om at Xbox 360 vil få både HD-DVD og HDMI innebygd som standard, etter hvert. Dette har Micrsosoft naturligvis benektet.

Toppmodell x2

Det ferskeste forumryktet forteller imidlertid om noe helt nytt: En helt ny 360-modell, som skal leve ved siden av dagens Core- og Premium-versjoner. Denne vil være en god del dyrere, men fremdeles rimeligere enn PlayStation 3.

Det er denne modellen som visstnok skal inneholde hele 250 GB med lagringsplass, opptaksmuligheter, innebygd WLAN (som i dag må kjøpes separat), bygd inn HD-DVD-spiller og HDMI-utgang, og full støtte for den nye Live Anywhere-tjenesten. Og selvsagt skal den spille alle 360-spill.

xbox 360 del 2 bilde 3

Om dette stemmer, vil maskinen være en formidabel konkurrent til PlayStation 3. Men samtidig er faren stor for at alle med en «vanlig» 360, som kanskje også har kjøpt HD-DVD-spilleren ved siden av, rett og slett blir sure. Vi hadde også følt oss litt lurt.

Men dette er selvsagt kun løse, ubekreftede rykter. Vi skal på en stor Xbox-konferanse på slutten av september (X06), og hvis Microsoft vil annonsere noe sånt noensinne, så skjer det sikkert der. Følg med!