Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lær kinesisk på nett

Kina lanserer nå nettsiden www.linese.com der hvem som helst kan studere språket til landet med verdens raskest voksende økonomi.

Kinas flagg
Den kinesiske økonomien er den raskest voksende i verden, og landet eksporterer stadig mer til Vesten. Nå ønsker myndighetene å legge til rette for at flere lærer seg kinesisk.

Lokker med Jackie Chan

Med nettsiden www.linese.com ønsker kinesiske myndigheter å legge til rette for selvstudium av det kinesiske språket ved hjelp av en rekke interaktive leksjoner.

Kjente kinesiske stjerner som actionskuespiller Jackie Chan og basketballstjernen Yao Ming er blant trekkplastrene, samt bilder og beskrivelser av kjente turistattraksjoner som Den kinesiske mur.

Mobber Dalai Lama

Kina vil gjerne øke sin kulturelle innflytelse i takt med den økonomiske. Muligens er det derfor at du finner setningen Jeg finner at tibetanere er tilbøyelige til heltedyrkelse blant frasene du skal pugge.

Mange vil gjerne ta del i den hurtigvoksende kinesiske økonomien, og i dag regner man med at 30 millioner mennesker er i ferd med å lære seg kinesisk. Nettsiden er foreløpig bare på mandarin og engelsk, men japanske og koreanske versjoner skal være under utvikling.

Kilde:
Reuters

Stikkord: internett