Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Billigere svensk bredbånd

Etter at Telia Sonera ble dømt til å åpne for konkurrenter, kan svenskene se fram til mye billigere bredbånd.

Svenskene kan få billigere bredbånd. Storselskapet Telia Sonera er dømt til å gi konkurrentene adgang til markedet i områder der selskapet til nå har hatt monopol, melder nettstedet Näringsliv24.

30 prosent ned

Det kan ifølge svenske fagfolk føre til at prisen på bredbåndsabonnement synker med nesten en tredel. Martin Tivéus, som er sjef for Telenor-eide Glocalnett, sier han tror hans selskap vil kunne senke abonnementsprisen med 30 prosent.

For svenske bredbåndsabonnenter sett under ett kommer besparelsen trolig til å bli på rundt en halv milliard kroner per år. Beslutningen som det svenske rettsvesenet nå har fattet, er i tråd med utviklingen andre steder i Europa, meldte n24.se tirsdag.

Stikkord: internett