Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Leopard skal knekke Vista

Apples Steve Jobs vil bruke årets utviklerkonferanse til å hype selskapets nye operativsystem Leopard. Slik skal han psyke ut Microsoft.

I stedet for et hyggelig svar fra Steve Jobs, fikk jenta til svar at Apple ikke tar i mot ideer uoppfordret.
Mens Microsoft stadig må kunngjøre nye forsinkelser for Windows Vista, ser Apple ut til å være i rute med utviklingen av sitt nye operativsystem Leopard. Det vil Steve Jobs bruke for alt hva det er verdt i den psykiske krigføringen mot Microsoft.

Voktes som en statshemmelighet

Det er ventet at Leopard vil være i fokus under Apples årlige utviklerkonferanse i San Francisco i høst. Apple er som vanlig svært hemmelighetsfulle med hensyn til hva vi kan vente oss av Leopard, men noen rykter er sterkere enn andre.

Leopard vil blant annet ha støtte for både Power PC og Intel-prosessorer. Dette kommer ikke akkurat som noen overraskelse. Blant de sterkeste ryktene ellers er muligheten til å kunne velge gjennomsiktige menyer, og animerte ikoner. I tillegg vil dashboard bli raskere og mindre ressurskrevende.

– Microsoft er etterdiltere

Andre rykter som svirrer er innebygd IP-telefoni i operativsystemet og fjernstyring av maskinen. Alle ryktene er ubekreftede, men du kan lese mer om dem her.

Samtidig fortsetter Microsoft sin hyllest til Apple ved fylle Windows Vista med etterligninger av kjente og kjære funksjoner fra tidligere Apple-operativsystemer. Jobs vil mest sannynlig påpeke at i det øyeblikket Leopard kommer ut, vil Microsoft være akterutseilt igjen.

Kilde:
The Register

Stikkord: mac, windows