Steve Jobs

Annonse


iTunes-filmer til 80 kroner

Steve JobsApple og filmbransjen ligger nå i forhandlinger med tanke på å tilby spillefilmer på iTunes. Ifølge innsidere er det nettopp prisen som er det store stridsspørsmålet.

Jobs vil ha fast pris

I dag koster et album 9.99 dollar på iTunes, eller åtti kroner dersom du bor i Norge. Tilsvarende koster hver enkelt sang en tidel av dette, 99 cent eller åtte kroner.

Apple-sjef Steve Jobs vil ha en pris på 9.99 dollar for hver film, uansett alder eller popularitetsgrad. Filmbransjen vil ha differensierte priser, der gamle titler kommer helt ned i et par dollar, mens nyheter skal kunne koste opptil 20 dollar.

Satser på iTunes-effekten

Dersom Steve Jobs får det som han vil, noe han pleier, er det ventet at spillefilmer vil være tilgjengelige på iTunes mot slutten av 2006. Det er ventet at filmbransjen vil strekke seg langt for å få innpass på iTunes, i håp om at eksponering der skal få fart på lovlig nedlasting.

Annonse


Kilder:
News.com
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse