robo sapiens

Annonse


Bygg din egen robot

robo sapiensDet er gått mange år siden roboten Maria danset for oss i Fritz Langs kultklassiker Metropolis fra 1927. Den gang var motordeler og stempler fortsatt laget av støpejern, og dagens teknologi var, som filmen, Science Fiction.

Endeløse muligheter i alle prisklasser

I dag har vi fått fremskritt innen metallurgi, plastikk, gyroskopi, batterier, karbonfiber, prosessering og minne som gjør mulighetene for en hobby-robot-bygger nesten endeløse.

På nettet kan du få kjøpt uante mengder av byggesett for roboter. De enkleste og billigste starter på to-tre hundrelapper, mens du fort kan bruke 10 000 på et avansert byggesett dersom du er helt frelst. Du kan også få egne byggesett for Palm Pilot-roboter.

Populære Robo Sapiens-mods

De enkleste robotene har ofte ikke programmeringsmuligheter, og utfører kun de oppgavene som er ferdig programmert inn fra leverandør. De mest avanserte krever en viss interesse for programmering, samtidig som kjennere hevder at robotbygging er en av de beste måtene å lære seg programmering på.

Annonse


Gidder du ikke bygge selv, kan du gå til innkjøp av en ferdig programmerbar robot, som for eksempel Robo Sapien. Denne har mange ferdig programmerbare funksjoner. Robo Sapien-fans har i tillegg egne nettsider der man kan finne hacks og mods til denne dersom man vil utvide funksjonene.

Har du bygd din egen robot? Tips oss!

Kilder:
PC World
Robots.net
Toy Robots Initiative
Hobby Engineering

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse