Dette er de farligste søkeordene

Aquarium skjermsparer

Aquarium skjermsparerDet er gammelt nytt at uønsket programvare ofte følger med pornosider, gratis musikknedlasting, fildeling og gambling-nettsider. Imidlertid viser nyere undersøkelser at helt vanlige søkemotor-søk kan sette deg i faresonen.

Gratis skjermsparer farligst

«Free Screensavers» klassifiseres som det farligste søket, da 64 prosent av sidene som brukte dette uttrykket skapte problemer for brukerne i ettertid. Også søk på «Bearshare» og «Limewire» returnerte svært mange treff som ble klassifisert som farlige.

Forskerne Ben Edelman og Hannah Rosenbaum fant også at det var dobbelt så stor risiko for å havne på en farlig side dersom du klikket på sponsede resultater, det vil si de leverandørene som har betalt for å ligge øverst på resultatlisten. Det innebærer at f.eks. Google eller Yahoo tar betalt for å promotere rene spam-sider.

Annonse

Varierende farlighetsgrad

Forskerne brukte verktøyet Site Adviser for å avgjøre om søkeresulatene inneholdt risikable elementer eller ikke. Site Adviser advarer brukeren når denne går til sider som er kjent for å inneholde risikoelementer.

Den minst alvorlige trusselen er nettsider som forsøker å endre nettleserens innstillinger for å omdirigere brukeren til reklamesider. De farligste drukner brukerne i spam eller lurer inn spyware eller adware i nedlastinger.

Kan kapre PC-en

Noen av disse siden igjen utnytter sikkerhetshull i nettlesere, spesielt Internet Explorer, til å kjøre kode som fører til at maskinen kan bli kapret eller at brukeren mister privat informasjon.

Edelman og Rosenbaum etterlyser nå strengere praksis fra søkemotorselskapene på hvem de tar imot annonsering fra.

Kilde:
BBC

Annonse
Annonse