iTunes Music Store

Annonse


– Norsk iTunes er en fiasko

iTunes Music StoreDet har gått et år siden Apple åpnet den lenge etterlengtede iTunes på norsk for norske brukere. Platebransjen trodde framtida var sikret, og at iTunes skulle bli deres beste våpen i kampen mot ulovlig nedlasting.

Ingen opptur for norske artister

Imidlertid har platesalget fortsatt å falle, og iTunes-salget har ikke tatt av. Skylda legger bransjen på iTunes, som beskyldes for å ha et tuntgvint system som gjør at de ikke henger med ved viktige plateutgivelser.

Den siste utgivelsen til hip hop-banet Dark Side of the Force brukes som eksempel på problemene:
Ved den norske lanseringen var den ikke tilgjengelig på iTunes. En oppgitt plateselskapssjef Christer Falck sier plata ble sendt til iTunes i USA for tre uker siden:

MSN satser norsk

-(…)den er ennå ikke tilgjengelig på iTunes, fordi den står i kø der. Og norske plater blir prioritert bak Sting og Elton John, sier Falck til Dagsavisen.

Annonse


Også tidligere har det vært mange klager på at norske iTunes nedprioriterer norsk musikk og bare levere en ferdigtygget variant av den amerikanske nettbutikken. MSN Music har gjort det til et markedsføringspoeng at de har langt flere norske titler enn iTunes.

Kilde:
Dagsavisen

Annonse