Annonse


– For mye mas i Windows Vista

Analytikere tror antall sikkerhetshull vil bli redusert med så mye som 80 prosent for de som melder overgang til Windows Vista. Selskaper som spesialiserer seg i antispyware og brannmur for Windows kan bli sterkt skadelidende, da Vista mer eller mindre overfløddigjør tilleggssikkerhet på disse områdene.

MS antivirus neste måned

Samtidig kommer ikke antivirusselskapene til å bli arbeidsledige med det første. Imidlertid får de en heftig, ny konkurrent: Windows Live OneCare Antivirus kommer på markedet neste måned, og skal markedsføres separat fra Windows Vista.

Yankee Group, som står bak rapporten, advarer også mot et masete sikkerhetssystem i Vista, som vil gjøre det svært arbeidskrevende med for eksempel systemoppdateringer. Andre eksperter har også tidligere advart om skravlete sikkerhetssystemer, da man er redd at brukerne vil slutte å bry seg om sikkerhetsadvarsler dersom det går inflasjon i dem.

– Sjekk ut Apple!

Yankee Group anbefaler bedrifter å ikke implementere Vista før i 2008. Alternativt bør bedriftene også ta en titt på Apples dual boot-maskiner med Intel-prosessor, heter det i rapporten.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse