Norgesrekord i domenepris

Aetat

AetatArkitektene Per Arne Bjørnstad og Ola Natvig var først ute med å registrere domenenavnet www.nav.no. Men adressen var av stor interesse for staten, som fra 1. oktober skal slå sammen Aetat, trygdeetaten og sosialetaten i en ny arbeids- og velferdsforvaltning (NAV).

Ville ikke selge

Arkitektkontoret var i utgangspunktet ikke villig til å selge nettadressen, men staten la til slutt fram et gullkantet tilbud på cirka 3,5 millioner kroner, pluss moms, som arkitektene ikke klarte å si nei til, skriver Aftenposten.

– Jeg har full forståelse for at dette beløpet ser høyt ut, sier kommunikasjonsdirektør Martin Apenes i NAV-Interim.

Annonse

Han poengterer at beløpet inkludert moms kun utgjør cirka 1 krone per innbygger. Utbetalingen kan fullt ut forsvares, mener han, fordi det er svært viktig for staten å ha en nettadresse som er så enkel som mulig.

Arkitektene kan nå treffes på den lignende nettadressen www.nav.as mens NAVs egne nettsider går på lufta 2. oktober.

Vil ha rett adresse

Onsdag ble det klart at Statsministerens kontor betaler Frp-politikeren Allan Strand 100.000 kroner for nettadressen www.smk.no. Bak navnet skjuler Strands firma Skandinavisk Miniatyr Kulelager AS seg.

Regjeringen sikret seg nettadressen hans for å hindre forvekslinger med nettadressen til Statsministerens kontor (smk.dep.no).

Professor i rettsinformatikk Jon Bing sier til Aftenposten at han ikke kjenner til at lignende beløp er betalt for et domenenavn i Norge før. I utlandet er det derimot vanlig at millioner – ofte i dollar – skifter hender når domeneavn omsettes.

Annonse
Annonse