Per Ervland

Annonse


Fornøyde HD DVD-kunder

Per ErvlandMange fryktet at den pågående formatkrigen skulle legge en demper på salget av neste generasjons DVD-spillere. For Toshibas HD DVD-spillere, som ble lansert i USA for noen uker siden, har dette ikke vist seg å slå til.

Massivt forhåndssalg

Nettbutikken Amazon.com ble nedrent av kunder sulteforet på høyoppløselig innhold til flatskjermene sine, og kunne rapportere om utsolgt lenge før spillerne i det hele tatt var i salg.

Nå rapporteres det om fornøyde kunder. Det vil si, de er svært fornøyde med pris og billedkvalitet, men ikke like imponerte over at det hittil bare er sluppet tre filmer for formatet.

Gjør vanlige DVD-er bedre

Noen klarer imidlertid å se det positive i dette også: Ifølge rapportene får nemlig Toshibas HD DVD-spiller vanlige DVD-er til å se usedvanlig bra ut.

Annonse


De fleste HD-entusiastene opplyser at de også vil kjøpe Blu-ray når spilleren lanseres i juni, selv om noen lar seg skremme av at prisen er dobbelt så høy som for en HD DVD-spiller.

– Kan ta år

– Jeg tror på at Blu-ray er det beste produktet, men ikke til det dobbelte av prisen. Jeg kjøper Blu-ray hvis de vinner formatkrigen, men Betamax-krigen varte i åtte år før VHS begynte å vinne. Jeg har ikke tenkt å vente så lenge, ser en kunde til nyhetsbyrået Reuters.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse