Annonse


Banksjef advarer mot nettkjøp

Forrige uke så ICA Banken seg nødt til å sperre hundrevis av betalings- og kredittkort etter at kortinformasjon ble stjålet fra en utenlandsk server. Det har fått toppsjefen i banken til å gå til krass kritikk mot handel på nettet.

– Det er som å gi fra seg lommeboken sin. Kortene er laget for å brukes i butikk, ikke for å takle internettbetalinger, hevder administrerende direktør Jörgen Wennberg i Ica Banken AB.

Selv nekter Wennberg å handle på annet en store nettsider med godt rykte, og som i tillegg er beskyttet med den kjente hengelåsen. Han konstaterer at hele 40 millioner kredittkortnumre kom på avveie i fjor etter at en amerikansk server ble hacket.

Feil med skremselspropaganda

Wennberg får imidlertid sterk motstand fra informasjonssjef Kerstin Ottosson i SEB Kort. Hun hevder generelle advarsler og skremselspropaganda er feil, men innrømmer at brukerne må være på vakt og stole på den nettsiden de handler hos.

Annonse


– Bedrageri kan skje i kassen på ICA også, dersom den som sitter der er uærlig. I takt med en voksende e-handel vil det også tiltrekke seg flere uærlige mennesker. Allikevel synes jeg at vår sikkerhet fungerer veldig bra og våre kundene vil aldri være skadelidende, hevder Ottoson.

Kilde:
ComputerSweden

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse