Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Surrealister sinte på Google

Først la Google seg ut med arvingene til Salvador Dali. Så ble familien til Joan Miró sinte på dem.

Google Miro
Dermed kan man trygt si at Google «har en greie» med spanske surrealister. Både Dali og Miró (hvis fulle navn var Joan Miró i Ferrá) regnes blant de største innen denne kunstsjangeren, som hadde sin storhetstid for 70-80 år siden.

I beste mening

Alt har imidlertid skjedd i beste mening fra Googles side. Torsdag la de ut en Miró-logo til ære for kunstneren. Men familien hans var ikke sene om å forlange den fjernet, gjennom organisasjonen Artists Right Society (ARS).

I skrivet fra interesseorganisasjonen heter det at logoen underminerer Mirós opphavsrett, og at den er offentliggjort uten å innhente tillatelse. Logoen ble fjernet umiddelbart.

I trøbbel før

I 2002 opplevde Google at ARS ville ha fjernet en logo som brukte deler av et Salvador Dali-maleri i en av sine kunstferdige logoer. Årsaken var at de mente den forvrengte den store mesterens kunstverk.

Kilder:
mercurynews.com
wikipedia.org

Stikkord: internett