Air France

Annonse


Ja til SMS på fly

Air FranceSMS-tillatelsen kommer i forbindelse med en lett ombygd utgave av Airbus A318 – et mindre fly med plass til 107passasjerer. Denne modellen blir nå utstyrt med teknologi som gjør det mulig å holde forbindelsen med GSM-nettet på bakken, gjennom det såkalte OnCellular-systemet.

Prøveperiode

Air France vil fra mars 2007 gi sine passasjerer lov til å sende tekstmeldinger. Men bare på de rutene der A318 er satt inn. Det er foreløpig snakk om en prøveperiode, og selskapets ledelse vil foreløpig ikke si når de eventuelt vil tillate alle mobiltjenester om bord på flyene.

I første omgang blir det snakk om en prøveperiode, for å skaffe seg erfaringer og lodde reaksjoner blant passasjerene.

I følge Air France er det rutene mellom Europa og Nord-Afrika som først får glede av det nye systemet.

Annonse


Farlige signaler

De fleste flyselskaper forbyr i dag bruka av mobiltelefon så lenge flyet er i lufta. Det har vært noe tvil om mobiltelefonens signaler forstyrrer de følsomme instrumentene om bord, men nylig undersøkelser kan tyde på at det er tilfelle.

I den nye Airbus-modellen skal imidlertid ikke signalene til og fra telefonen være noe problem.

Kilder:
The Register
InfoWorld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse