Parallels Workstation

Annonse


Kjører XP via Mac OS

Parallels WorkstationApple har blitt mye omtalt denne uke fordi de lanserte et program som gjør at man kan installere både Windows XP og Mac OS X på selskapets nyeste maskiner. Allikevel har det nå kommet et nytt program som kan være enda nyttigere for brukerne.

For Parallels har sluppet programmet Workstation 2.1 beta som gjør at man kan kjøre alle operativsystemer som fungerer på Intels x86-arkitektur mens man er logget inn på Mac OS X. Dette gjør at man slipper å restarte maskinen sin for å starte et nye OS.

Nær «native» ytelse

En slik løsning er ikke noe nytt, siden blant annet Microsofts Virtual PC har tilbudt det samme for de Power PC-baserte Apple-maskinene i lengre tid. Men Parallels Workstation trenger ikke å emulere Intel-arkitektur siden de nye maskinene benytter Intel-prosessorer. Ytelsen skal derfor være nesten like god som om man startet opp direkte med Windows XP.

Parallels Workstation

Annonse


Allikevel skal ikke ytelsen være god nok til at de som vil kjøre spill eller avanserte 3D-programmer kan bruke løsningen. Disse bør nok bruke Apples Boot Camp i stedet. Men for Office-brukere skal programmet være mer enn bra nok.

Kilde:
Parallels
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse