Annonse


MS arrangerer jukserettssak

Datagiganten har kjempet hardt mot EU-domstolens dom fra 2004 der det ble avgjort at Microsoft misbrukte sin markedsdominans via operativsystemet Windows. I løpet av de neste par dagene skal selskapet prøve å unngå dagbøter EU har truet med fordi selskapet ikke har etterkommet alle kravene fra EU.

Men Microsoft har ingen planer om å møte uforberedt til de kommende kampene mot EU. Derfor skal de i januar ha leid inn tre tidligere EU-dommere til å kjøre en prøverettssak for å være sikker på at de klarer å presentere saken sin på en best mulig måte.

Høyteknologisk materiale

Prøverettssaken skal ha blitt arrangert i New York i januar i år og en av dommerne skal ha vært den tidligere justisministeren i Belgia, Melchior Wathelet. Han har også jobbet for EU-domstolen. Navnet på de andre dommerne er ikke kjent. Microsoft vil hverken bekrefte eller avkrefte dette, men kommenterer dette slik:

– Som vanlig ved viktige rettssaker presenterer våre advokater vår sak for et bredt spekter av forskjellige private advokater. Vi har kommet frem til at dette sikrer at dette høyt teknologiske materiale blir presentert på mest mulig forståelig måte, uttaler selskapet.

Annonse


Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse