Annonse


iTunes-disco i Høyesterett

Hvorfor advokat Geoffrey Vos, som representerer Beatles-plateselskapet Apple Corps, akkurat valgte denne låten, vites ikke. For musikkinteresserte dreier det seg om en låt som toppet listene i 1978, med Bernard Edwards og Nile Rodgers-prosjektet Chic.

Disco i retten

Uansett hevet høyesterettsdommer Edward Mann neppe et øyebryn under parykken da de hissige rytmene tonet ut over det ærverdige lokalet i Londons High Court. Mannen er ihuga iPod-bruker og digital-entusiast.

Nå skal han ta stilling til om IT-selskapet Apple har forbrutt seg mot avtalen de har med Beatles-selskapet Apple om å ikke gå inn i musikkbransjen under Apple-navnet.

– Ikke bruk navnet

Mens Apple-sjefen Steve Jobs og hans advokater mener de har sitt på det tørre siden de ikke driver med fysiske musikkprodukter og heller ikke lager musikk, mener Beatles-leiren at Jobs soleklart nå er i musikkbransjen med iTunes Music Store.

Annonse


– Apple Computer kan være i musikkbransjen så mye de vil. men de kan ikke bruke Apple-varemerket når de er der, sa advokat Vos i retten.

Full av utstyr

Rettssalen var full av datautstyr og monitorer, samt en iPod – alt for å demonstrere hvordan iTunes Music Store fungerer.

Vos trakk blant annet fram at flere artister markedsføres under Apple-logen. Et av navnene han viste til var det britiske mega-bandet Coldplay.

Rettsaken fortsetter i morgen. Saken er ventet å bli avsluttet i løpet av neste uke. Flere vitner er innkalt. Blant annet Beatles turnemanager Eddie Cue. For Apple-siden møter Steve Jobs nestkommanderende Neil Aspinall.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse