Annonse


Google kjøper skriveprogram

Torsdag bekreftet Google at de har kjøpt opp Writely, som lager en nettbasert tekstbehandler som har avanserte samarbeidsfunksjoner. Dette har selvsagt fått mange til å ta opp igjen tråden om at Google snart vil lansere en egen Office-pakke.

Google Office i 2006

Tidligere har det dukket opp skjermbilder av en kalendertjeneste fra Google, som skal visstnok være i en lukket testfase hos Google. Disse to applikasjonene, sammen med Gmail vil være store deler av en Office-pakke.

– Jeg har i lang tid blogget om at Google vil lansere en kontorpakke før slutten av 2006. Etter at Office-dødaren er sluppet vil selskapet lansere sitt eget operativsystem, sier toppsjefen i blognettverket Weblogs, Jason Calacanis.

Han blir i stor grad støttet av investor Michael Arrington som hevder dette bekrefter Googles ønske om å ta Microsoft på det området der de tjener mest penger. Arrington lurer også på om Microsoft noensinne vil komme med nettversjoner av sine Office-produkter.

Annonse


Lukket betafase

Noe av funksjonaliteten i Writely går på at flere kan jobbe på et dokument i sanntid, samt sikker lagring hvert tiende sekund og et brukergrensesnitt som minner om det man kjenner fra PC-en.

Tjenesten, som benytter avansert scripting og den mye omtalte AJAX-teknologien, har vært i beta siden august i fjor.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse