Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bugger i fleng i IE7

Få timer etter Microsoft slapp den offentlige betaversjonen av Internet Explorer 7 dukket det opp rapporter om en mengde feil i nettleseren.

Flere har hevdet at man sliter med å kombinere den nye nettleseren til Microsoft med sikkerhetsprogramvare fra McAfee. Andre rapporterer om problemer med å installere nettleseren på grunn av antivirus- og antispionvareprogrammer.

Noen betatestere har på sin side funnet ut at nettleseren krasjer når man bruker noen av funksjonene eller hvis man surfer til spesielle nettsider. Allikevel er det vel advarselen fra en sikkerhetsekspert som er mest alvorlig.

Kritisk hull

Sikkerhetsekspert Tom Ferris sier nemlig at det er et kritisk sikkerhetshull i nettleseren. Ved å designe en ondsinnet webside kan man skaffe seg fullstendig tilgang til maskinene til de besøkende, eventuelt få nettleseren til å krasje.

Microsoft har innrømmet sikkerhetshullet, men hevder de fleste kun vil oppleve at nettleseren henger seg. En IE7 med standardinnstillinger skal ikke kunne oppleve at noen tar over PC-en. Selskapet hevder feilen vil fikses i neste IE7-versjon.

I forhold til de andre feilene skylder Microsoft forståelig nok på at dette er en betaversjon, og at versjonen er sluppet for å få tilbakemeldinger fra interesserte brukere om hvilke feil som må fikses.

Kilde:
CNET News.com

Stikkord: internett, programvare, windows