Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GTA-sex kan koste millioner

Myndighetene i Los Angeles går til sak mot selskapet bak Grand Theft Auto: San Andreas, over de skjulte sex-scenene som er innbakt i spillet.

De notoriske såkalte «Hot Coffee»-sekvensene i GTA: San Andreas ser ut til å ha blitt en større hodepine enn Rockstar Games og Take-Two Interactive nok hadde regnet med.

Take-Twos akjsekurs raste dramatisk på tampen av forrige uke, da det ble kjent at myndighetene i Los Angeles saksøker spillselskapet for de skjulte sex-scenene i spillet.

– Villedet forbrukere

Hovedargumentet i saken er at spillet ble markedsført i USA med aldersmerkingen «Mature 17+», mens virtuelle sex-scener kvalifiserer til den strengere merkingen «Adults Only 18+».

Dessuten beskyldes spilldistributøren for å bevisst ha villedet forbrukere ved å først skylde på at det var hackere som hadde modifisert spillet for å få frem de skjulte scenene, bare for å innrømme en knapp uke senere at Rockstar Games selv hadde kodet inn sexen.

Kan koste millioner

Saken har neppe svekket GTA-merkenavnet (tvert om), men kan uansett koste Take-Two dyrt. Selskapet har allerede måtte tilbakekalle store partier spill i USA for å få på på plass de nye aldersmerkene, og et tap i retten mot L.A. kan føre til ytterligere milliontap.

L.A. ber nemlig om at Take-Two gir fra seg det antatte overskuddet på $10 millioner (ca. 66 millioner kroner) for å ha solgt 200 000 kopier av GTA: San Andreas i California. I tillegg bes spillselskapet om å advare kunder som kjøpte spillet før den nye aldersmerkingen kom på plass om sex-scenene, og å betale bøter for hver falske eller villedende ytring de har kommet med om spillet.

Take-Twos markedsføring av San Andreas etterforskes allerede av amerikanske Federal Trade Commission, og selskapet er i rettslig strid fra flere andre hold – inkludert en større sak mot forbrukere i New York.

Kilde:
Reuters