Annonse


iWork nærmeste Office-rival

Allikevel er jo alle Office-alternativene kun som små mygger å regne. Når det gjelder det amerikanske markedet kan nemlig iWork kun skryte av 2,7 prosent markedsandel, mens WordPerfect Office ligger på 1,6 prosent. Microsoft Office har enorme 95 prosent. Dette viser nye salgstall NPD har hentet inn fra butikkene i USA.

Bare på Mac

Derimot er det et punkt som gjør tallene til Apple iWork veldig imponerende. Kontorpakken til Apple fungerer nemlig kun på Mac og med tanke på at denne plattformen kun står for noen prosent av markedet er det godt gjort at iWork i det hele tatt klarer å markere seg. På Mac-plattformen har iWork 17,4 prosent av markedet, og Office har 82 prosent.

– Apple iWork har ikke klart å gå forbi Microsoft Office, men jeg mener det er litt av en prestasjon å ta en femtedel av markedet fra en så etablert konkurrent som Microsoft, sier NPD-analytiker Chris Swenson.

Feil tall?

Corel på sin side hevder at de selger 10 til 15 ganger mer av sin WordPerfect Office-pakke enn Apple gjør med sin iWork-pakke når man tar med annet salg enn bare butikksalget, som salg via distributører og bundling med PC-er fra for eksempel Dell.

Annonse


– Når du legger alle tallene sammen står vi hardt på vårt slagord om at vi er det ledende alternativet til Microsoft Office. Men det er allikevel viktig å ha en sterk tilstedeværelse i butikkene, sier Richard Carriere, sjef for Corels Office Productivity-avdeling.

Kilde:
CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse