Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Utpressing mot pikselmillionær

Den britiske studenten Alex Tew ble millionær gjennom å selge piksler på hjemmesiden sin. Det har gjort ham til et utpressingsmål.

million dollar homepage
Alex Tew (21) fikk oppmerksomhet verden over da det ble klart at han hadde tjent en million dollar på å selge piksler på sin Million Dollar Homepage. Det er det tydeligvis noen uønskede elementer som har fått med seg.

– Nekter å betale

I begynnelsen av januar fikk Tew en e-post der han ble bedt om å betale 5000 dollar (33 500 kr) dersom han ville unngå problemer. Tew gadd ikke engang å svare, og noen dager senere begynte et massivt DDOS(Distributed Denial Of Service)-angrep som har gjort at siden bare sporadisk har vært oppe siden.

Etter at problemene begynte har Tew fått nye e-poster der løsesummen er økt til 50 000 dollar (335 000 kr).
– Jeg vil ikke gi dem gleden ved å svare, og jeg har definitivt ikke tenkt å betale, sier Tew til BBC

Tror utpresserne er russere

Tew har oversendt saken til britisk politi. De har ikke klart å spore e-postene, men sier at de instinktivt går ut fra at utpressingsforsøket har sin opprinnelse i Russland. Ellers er det lite politiet kan gjøre, men Tews webhosting-selskap jobber med en hardwarebasert løsning.

Det er ikke uvanlig at cyberkriminelle retter denne typen utpressingsforsøk mot internettfirmaer. DDOS-angrep utføres vanligvis ved hjelp av såkalte Zombie-PC-er, PC-er som kan fjernstyres til å sende data i et samlet angrep. Kriminelle skaffer seg gjerne kontroll over disse PC-ene ved hjelp av ormer eller virus.

Kilde:
BBC

Stikkord: internett