million dollar homepage

Annonse


Utpressing mot pikselmillionær

million dollar homepageAlex Tew (21) fikk oppmerksomhet verden over da det ble klart at han hadde tjent en million dollar på å selge piksler på sin Million Dollar Homepage. Det er det tydeligvis noen uønskede elementer som har fått med seg.

– Nekter å betale

I begynnelsen av januar fikk Tew en e-post der han ble bedt om å betale 5000 dollar (33 500 kr) dersom han ville unngå problemer. Tew gadd ikke engang å svare, og noen dager senere begynte et massivt DDOS(Distributed Denial Of Service)-angrep som har gjort at siden bare sporadisk har vært oppe siden.

Etter at problemene begynte har Tew fått nye e-poster der løsesummen er økt til 50 000 dollar (335 000 kr).
– Jeg vil ikke gi dem gleden ved å svare, og jeg har definitivt ikke tenkt å betale, sier Tew til BBC

Tror utpresserne er russere

Tew har oversendt saken til britisk politi. De har ikke klart å spore e-postene, men sier at de instinktivt går ut fra at utpressingsforsøket har sin opprinnelse i Russland. Ellers er det lite politiet kan gjøre, men Tews webhosting-selskap jobber med en hardwarebasert løsning.

Annonse


Det er ikke uvanlig at cyberkriminelle retter denne typen utpressingsforsøk mot internettfirmaer. DDOS-angrep utføres vanligvis ved hjelp av såkalte Zombie-PC-er, PC-er som kan fjernstyres til å sende data i et samlet angrep. Kriminelle skaffer seg gjerne kontroll over disse PC-ene ved hjelp av ormer eller virus.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse