Annonse


TEST: Battlefield 2 Modern Combat

«Den beste krigen noensinne», heter det i reklamen. Det er en aldri så liten overvudering av det som viser seg å være en passe god konsoll-skyter.

En annen krig

Til tross for at Electronic Arts har valgt å bruke Battlefield 2 i spillnavnet, er det viktig å være klar over at BF2:MC bare har et overfladisk slektskap til sin navnebror i PC-verden, suksesspillet Battlefield 2.

Mens PC-spillet BF2 i praksis er et renspikket (og ekstremt vellykket) nettverksspill, oppleves BF2:MC mer som et standard førstepersons krigsskytespill med både solokampanje og flerspillermuligheter.

Det er nok på mange måter fornuftig å ikke gjøre det første konsollspillet i Battlefield-serien avhengig av nettforbindelse, men også gi gode muligheter for enspiller-moro. Men resultatet er dermed også et spill som egentlig ikke når helt til topps i noen av delene.

Annonse


Hotswap

Det mest nevneverdige aspektet ved enspiller-delen av BF2:MC, er den såkalte hotswap-funksjonen. I stedet for å være knyttet opp til én hovedperson, er det i dette spillet meningen å hoppe rundt fra soldat til soldat på laget ditt for å utføre konkrete oppgaver fra det ene øyeblikket til det andre.

Måten dette gjøres på er rett og slett å sørge for å ha den personen du vil svitsje til i siktet ditt, og så trykke hotswap-knappen – hvorpå kameraet dramatisk flyr gjennom luften og plasserer seg bak øynene på medsoldaten du siktet på, som du nå har full kontroll over.

Hotswapping er et ganske vellykket spillelement, og tilfører en følelse av dynamikk og kaos som passer godt på slagmarken. Trenger du å sprenge deg gjennom den porten der borte? Hotwsap til han som sitter i tanksen. Må du ta ut et helikopter? Ta kontroll over bazooka-soldaten på taket.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

24 spillere på nett

Flerspillerbiten av spillet fungerer godt, men den massive slagfølelsen man får av BF2 på PC er mer eller mindre borte. I BF2:MC er man begrenset til 24 simultane spillere (man kan være 64 på PC), og brettene er langt mindre.

Dessuten føles det hele litt enklere og mer banalt enn vi er vant til fra BF2. For eksempel har man ikke implementert den geniale Commander-muligheten på Xbox og PS2, der hvert lag kan stemme fram én spiller som får strategisk kontroll over satellitt-scans og artilleri.

Dessuten føles det nesten som litt juks at man til enhver tid kan se hvor fiender befinner seg, siden alle mann til enhver tid er synlige som røde prikker på miniradaren.

Med det sagt, så er er det likevel ikke til å komme unna at Battlefield 2: Modern Combat er et underholdende og velfungerende krigsspill. Fremdriften og hotswap-funksjonen gjør solo-kampanjen spennende nok, og selv om grafikken er middelmådig og flerspillerbiten ikke helt når Halo 2-høyder, er dette likevel godt over gjennomsnittet når det gjelder online-skyting på Xbox og PlayStation 2.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse