Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokias suverene fjernkontroll

Nokia lanserte i går flere nye multimediemobiler, deriblant N80. En suveren mobiltelefon som kan styre alt du har i ditt digitale hjem, fra kjøleskap til stereo og PC.

Nokia N80
Barcelona (DinSide.no): N80 har nemlig støtte for en ny standard som virkelig skal gjøre hjemmene våre digitale. UPnP eller Universal Plug and Play fører nemlig til at alt utstyret vi har hjemme kan snakke med hverandre.

Rett på TV-en

Fordelen er åpenlys og etter å ha sett det i praksis må vi si at vi er imponert. Vi fikk nemlig en demonstrasjon der man kjapt og enkelt viste bilder og videofilmer direkte på TV-en på veggen. I og for seg ikke noe revolusjonerende, men UPnP ligger som et lag over trådløst nett og gjør at det ikke er behov for en eneste kabel.

Hastigheten var bra og kvaliteten likeså. Men det å vise frem bilder er bare begynnelsen. For N80 fungerer i praksis som en fjernkontroll, der man får opp alle UPnP-enhetene man har hjemme.

Les alt om vår forhåndstitt på N80 hos vår søsterpublikasjon DinSide.no

Stikkord: Mobil