Foto: Per Ervland

Annonse


Ekstrem virusfare på PSP og DS

Foto: Per ErvlandSikkerhetsavdelingen til antivirusselskapet Panda Software, PandaLabs, hevder de har oppdaget tre ekstremt farlige trojanske hester som angriper de populære håndholdte spillkonsollene på markedet. Trojanerne Format.A og Tahen (A og B) angriper henholdsvis Sony PSP og Nintendo DS.

Ubrukelig konsoll

De tre trojanerne skal være ekstremt farlige fordi de sletter kritiske filer, og når det gjelder Sony PSP kan konsollen bli gjort ubrukelig for alltid. PSP-trojaneren Format.A later som den er et verktøy for å kjøre usignert kode på PSP.

DS-trojaneren Tahen på sin side simulerer Homebrew-applikasjoner og vil blant annet skrive over flere kritiske områder av programvaren som ligger installert på maskinvaren.

Ingen fare

Selv om disse trojanerne er ekstremt farlige ser ikke PandaLabs noen stor fare. Mye fordi at dersom man bruker konsollene slik produsentene anbefaler vil sjansen for å bli angrepet være nær null.

Annonse


– Disse konsollene er ikke laget for å kjøre tredjeparts programvare. For at den typen ondsinnet kode som er oppdaget hittil skal nå disse konsollen må brukerne frivillig kjøre applikasjon fra uautoriserte kilder, sier sjefen for PandaLabs, Luis Corrons.

– Man må huske at akkurat som med PC-er vil det alltid være en seriøs sikkerhetsrisiko å laste ned og kjøre programvare fra tvilsomme kilder, fortsetter han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse