Video-iPod

Annonse


Video-iPod er her

AppleDen nye iPod-modellen har mye større skjerm enn dagens iPod Photo. Samtidig er den mye tynnere. Faktisk så tynn at den kan minne om flash-modellen iPod nano.

TV-serier

I første omgang blir et mindre antall TV-serier tilgjengelig gjennom det som ser ut til å bli Apples «iTunes video Store». Blant disse er Lost, Desperate Housewives, Nightstalker og The Suite Life. Prisen blir om lag 15 kroner pr. episode.

Noe Disney-materiale skal også ligge tilgjengelig fra dag 1, og naturlig nok en rekke musikkvideoer som allerede ligger i iTunes Music Store.

Så vidt vi kan se, er ikke TV-seriene tilgjengelige i Norge ennå. Årsaken er at TV-rettighetene og sendetidene i Europa og Norge er vidt forskjellige fra USA.

Annonse


imac oktober 2005
Den nye utgaven av iMac.

Ny iTunes

Det er snakk om en 30 og en 60 GB-versjon – i både hvit og svart. Disse erstatter eksisterende iPod Photo, og vil være i handelen neste uke. Prisen i Norge er satt til henholdsvis 2790 kroner for 30 GB-modellen og 3690 kroner for 60 GB.

En nye videoversjon av iTunes, versjon 6, ble lansert i samme slengen. Denne støtter – som den nye iPod – videoformatene MPEG4 og h.264.

Fjernkontroll

Under seansen i California Theater i San Jose, California kunne Apple-sjefen Steve Jobs i tillegg presentere en helt ny iMac. Denne er i likhet med iPod-en tynnere enn forgjengeren.

I tillegg har den innebygd webkamera og mulighet for fjernkontroll av iTunes. Samt ny programvare, Front Row, som er slags svar på Windows Media Center. Mac-varianten har likevel ikke støtte for TV-tuner, slik Microsofts løsning har.

Flere opplysninger på Apple Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse