Mitnick Security Consulting

Annonse


Super-hacker snakker ut

Mitnick Security ConsultingMitnick brøt seg inn i datasystemene til flere store, multinasjonale selskaper. Han stjal også kode fra selskaper som Nokia og Motorola.

«Osama bin Mitnick»

Men han ble aldri tiltalt for det pressen skrev mest om; Innbruddet i NORAD (North American Aerospace Defense Command) – systemet som kan fyre av atomraketter. Han ble heller ikke tiltalt for å ha avlyttet FBI, slik det ble hevdet at han gjorde.

Til nyhetskanalen CNN sier Mitnick at de mest omtalte stuntene hans hører hjemme i filmer som «War Games» og «Enemy Of the State», og ikke i virkeligheten. Han hevder at myndighetene overreagerte da de buret ham inne i ett år i full isolasjon fra omverdenen – i frykt for at han skulle fyre av atomraketter ved å gi en kort telefonbeskjed.

Mitnick fikk ikke lov til å røre en PC, telefon eller noe annet som kunne kommunisere elektronisk. For FBI, CIA og NSA ble han en slags «Osama bin Mitnick».

Annonse


Mennesker svakeste ledd

I dag driver Mitnick et sikkerhetsselskapet Mitnick Security Consulting som naturlig nok blir møtt med en viss skepsis i en bransje der han en gang var motpart, og ikke aktør.

Selskapet har fokus på det Mitnick kaller sosial ingeniørkunst. Han påpeker at tung, teknisk sikkerhet blir helt bortkastet dersom noen klarer å få fatt i et passord via en nøkkelperson i et selskap eller en institusjon.

Det var slik Mitnick og hans venner opererte da de brøt seg inn i store, viktige datasystemer på 90-tallet. Teknologi var bare en liten del av operasjonene.

Samtidig sier Mitnick at han ikke har problemer med å gi fra seg kredittkortnummeret sitt på nettet. Uansett hva som skjer, er det banken som har ansvaret, påpeker han.

Kilde:
CNN.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse